Cynthia Roos en Margriet Dijkhuizen over Thessaloniki en Veria

6 april 2017

Naam: Cynthia Roos en Margriet Dijkhuizen
Werkzaam bij: VakantieXperts ZRA en D-reizen ZRA
Vestigingsplaats: Landsmeer en Gieten
Aantal jaren ervaring in de reisindustrie: 28 jaar

Bestemming studiereis: Thessaloniki en Veria
Georganiseerd door: Respond on Demand
Reisperiode: 27-03-2017 tot 01-04-2017

Algemene indruk bestemming
Verrast door de veelzijdigheid van het landschap en de combinatie van cultuur (o,a.Veria en Vergina) en indrukwekkende natuur (o.a.Zagora en Meteora) Mooie steden met een goed uitgaansleven en trendy bars. Uitstekende infrastructuur en de afstanden zijn door het aantal tunnels goed te overbruggen.

Aanraders op de bestemming
Thessaloniki: levendige stad aan zee, sfeervolle lange wandelpromenade afgewisseld met straatjes met met cafe’s, winkels en oudheden.
Veria: is een historische stad met een rijke cultuur en ligt in midden van een prachtige natuurlijke omgeving. De twee mooiste wijken in de stad zijn Barbouta en Kyriotissa. De wijk Kyriotissa is de meest drukke wijk van de stad, hier bevinden zich smalle straatjes en prachtige huizen, hier zijn de leukere cafeetjes van de stad en de leukere terrasen. Een prachtig uitzicht over de stad heb je vanaf de plek ‘Pasa Kioski’ (de kiosk van de Pasha) bij het park ‘Eliá’ dat onlangs gerenoveerd is.Een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Veria is het historische monument waar Apostel Paulus gepreekt heeft in de 1e eeuw na Christus.
Meteora: Meteora ligt op het vasteland van Griekenland. Meteora is een van de meest opvallende en indrukwekkende monumenten van de wereld, beschermd door de UNESCO.
Ioannina is een uitermate bergachtig gebied met hoge bergen, geweldige grotten, beboste groene hellingen, onstuimige rivieren, prachtige valleien en kloven  en een aantal belangrijke meren vooral op de hoogvlakte  van Ioannina.
Zagoria is een prachtig bergachtig gebied in het departement Ioannina. Het ligt zo'n 30 kilometer ten noorden van de stad Ioannina en bestaat uit 46 dorpen, waarvan er 44 bewoond zijn. De huizen zijn in een typische Zagori-bouwstijl, met stenen gebouwd.

Positief
Veelzijdigheid van het land is goed te combineren tijdens een rondreis (natuur / cultuur /strand (Parga en Lefkas) en steden als Thessaloniki en Ionannina.

Negatief
De Griekse menukaart ;) in sommige plaatsen was er alleen een Griekse menukaart.

Oordeel accommodatie
Grand Hotel Palace Thessaloniki: het hotel heeft een klassieke inrichting, een ruime lobby met daarbij een restaurant waar je ’s avonds laat nog een heerlijke burger of clubsandwich kunt bestellen. Ruime kamers en ‘s ochtends een gevarieerd ontbijt. De ligging is een beetje buiten het centrum. Met een shuttle busje kan je ieder uur gratis naar het centrum.
Hotel Aiges Melathron Veria: klassiek hotel, inrichting verzorgd en iets gedateerd. Ligging net buiten het centrum van Veria. Kamers met landzicht en uitzicht op de parkeerplaats.
Hotel SAZ City Life hotel Ionannina: nieuw designhotel voorzien midden in het stadscentrum van Ioaninna. Een aantal kamers heeft uitzicht op het stadscentrum en het meer. Kamers voorzien van Led tv, badjas en slippers, muziek in de badkamer. Een aanrader om te eten in het hotel, heerlijke pasta en risotto. Een uitgebreid en gevarieerd ontbijtbuffet.

Geschikt voor de volgende doelgroep(en)
Groepen, natuurliefhebbers, families en stellen.

Cijfer prijs/kwaliteitsverhouding
8

Tip voor mijn collega
Elk jaar, direct na het B2B reisevenement, wordt er een fam reis georganiseerd naar een ander gebied in Griekenland voor de reisagenten die het evenement bezochten. Door deze fam trips wordt geprobeerd zoveel mogelijk nieuwe bestemmingen in Griekenland te introduceren voor de reisagenten om te begrijpen hoe veelzijdig het land is.

Epirus is een aanrader voor klanten die een ander Griekenland willen zien, omdat het cultuur biedt, de goede wegen het mogelijk maken om fantastisch autotochten te maken door de bergen en langs de kust om vervolgens uit te rusten op een van de eilanden of het strand langs de oost en west kust. Tevens is het een optie om naar Halkidiki te rijden.

Tip voor de reisorganisatie
Autorondreizen aanbieden met boutique hotels

Tip voor mijn klant
Byzantijnse kerken met fresco's, Romeinse ruïnes, stranden en een energiek nachtleven zorgen ervoor dat Thessaloniki één van de meest fascinerend toeristische bestemmingen van Griekenland is. Geniet van het uitzicht, de geluiden en smaken van de Modiano-markt bij de stalletjes met kazen, kruiden, groenten en vis, en tonnen die tot de rand gevuld zijn met olijven... De zee ligt vlakbij. Zonnebaden en genieten van watersporten bij Agia Triada, Perea, Epanomi en Nea Michaniona, allemaal op minder dan 30 km van het stadscentrum. In Thessaloniki zijn veel historische monumenten. Om de stad goed te kunnen verkennen kun je het best bij de Witte Toren beginnen die aan de haven staat. Deze toren werd in de 15e eeuw pas gebouwd op de plek waar de Byzantijnen in de 12e eeuw al een kasteel hadden gebouwd. Het gebouw heeft verschillende functies gehad, zo was het een tijd een gevangenis voor zwaar gedetineerden. Dichtbij de Witte Toren zie je ook het standbeeld van Alexander de Grote op het paard. Vanaf de Witte Toren loopt een lange boulevard langs het water. Wanneer je over deze boulevard in westelijke richting loopt, zie je eerst heel veel ouzeri’s, cafetaria’s en restaurants en daarna komt het grote Aristoteles plein in zicht. Dit is het plein waar de vele grote terrassen zijn en die in de zomer druk bezocht worden door de inwoners van Thessaloniki en door duizenden toeristen. Nog iets verder in westelijke richting bevindt zich de buurt Ladadika. Dit was vroeger een handelsplaats waar in olijfolie, maar ook in andere voedingswaren gehandeld werd. Tegenwoordig heeft deze buurt een andere functie, het is de buurt met de vele traditionele restaurants. De oude gebouwen zijn in de oorspronkelijke oude stijl opgeknapt en vormen nu het centrum van het uitgaansleven.

Rapportcijfer
8

Deel jouw ervaringen met je collega's!
Ben jij ook onlangs op studiereis geweest? Beoordeel jouw eigen reis en deel je kennis met jouw collega's. Klik hier om je beoordeling en foto's te uploaden.

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen