Eugenie Engelbracht (Reisbizz): Harmony of the Seas

21 mei 2016

Naam: Eugenie Engelbracht
Werkzaam bij: Reismedia / Reisbizz.nl
Aantal jaren ervaring in de reisbranche: meer dan 25 jaar.

Bestemming studiereis: cruiseschip Harmony of the Seas in South Hampton vóór eerste officiele afvaart.
Georganiseerd door: Royal Caribbean /AMCA.
Reisperiode: 20-21 mei 2016

Algemene indruk schip
Zeer indrukwekkend dit grootste cruiseschip ter wereld. Een keur aan faciliteiten, waarbij de nieuwe glijbanen eenn absolute aanwinst zijn voor de rederij omdat zij meer families met kinderen warm willen maken voor het cruiseproduct. Prima restaurants en genoeg entertainment in de vorm van diverse shows (nieuw is de musical Grease), het casino, winkeltjes en boutiques, gezellige bars, midgetgoflbaan, basketbalveld, sportfaciliteiten en Central Park, een ideale plek voor hen die even de rust willen opzoeken in een groene omgeving.

Aanraders op de bestemming
Restaurants, theaters, jazz-café, glijbanen, Aqua theater, Ultimate Abyss (72 meter lange glijbaan, waarin je op een matje door donkere en verlichte tunnels een noodgang naar beneden maakt) en de ZIP-line (soort tokkelbaan, waarbij je al hangend aan een stalen kabel een afdaling over een deel van het schip maakt).

Positief
Het hoge service-gehalte van het vriendelijke en behulpzame personeel. Geen vraag is te veel en men is erg behulpzaam.

Negatief
Soms kan het wat luidruchtig zijn bij het zwembad met de harde muziek. De mensen die een van de hutten hebben die zich in het midden van het schip bevinden, gelegen aan en uitkijken op Central Park, zullen daar wel op voorbereid moeten worden.

Oordeel accommodatie
Restaurants bieden een ruim aanbod aan gerechten (ook glutenvrij!) en zowel in de bars, café's heerst een gemoedelijke sfeer. Hutten zijn erg comfortabel en schoon en van alle gemakken voorzien. Aanwezigheid van snel internet is erg prettig.

Geschikt voor de volgende doelgroep(en)
Families met kinderen, couples, senioren en iedereen die van rondreizen houdt, veel wil zien en niet telkens zijn koffer in- of uit wil pakken.

Cijfer prijs/kwaliteitsverhouding
9.

Tip voor de bezoeker
Iedere dag ontvang je in je hut een 'Cruise-Kompas' (nieuwsbrief) met een overzicht van alle activiteiten die er die dag op het schip worden georganiseerd. Maak daar gebruik van en plan voor jezelf de dag in zodat je een activiteit die je graag wilt zien, niet mist. Neem de tijd om op je gemak het schip te verkennen. Dat lukt niet in één dag. Tip: er zijn zoveel dekken op het schip, waar iets te doen is, ga deze dekken tijdens je cruise gewoon een voor een af en je mist niets.
Bestel via een I-pad een drankje in de Bionic Bar (op dek 4) en binnen 3.40 minuten maakt een robot je drankje klaar. Leuk om dit proces met eigen ogen te zien.

Tip voor de reisorganisatie / reisagent
Promoot dit schip zeker ook onder families met kinderen. Uit gesprekken aan boord met diverse gasten die kinderen hebben en al eerder met hen een cruise met Royal Caribbean hadden gemaakt, bleek dat de kinderen de tijd van hun leven hadden tijdens de cruise. Dit nieuwe schip - waarop nóg meer faciliteiten voor kinderen zijn- zal deze doelgroep zeker ook aanspreken. Er is voor de kids genoeg te doen en de ouders kunnen hen met een gerust hart het schip laten verkennen. Bij vrijwel alle attracties is begeleiding van de Royal Caribbean-crew aanwezig, dus over de veiiligheid van hun kinderen hoeven ouders zich geen zorgen et maken.

Opmerking
Veel foto's van deze reis zijn te bewonderen op de Facebook-pagina van Reisbizz.nl, waar een speciaal album Foto's Harmony of the Seas is aangemaakt.

Rapportcijfer
9

Deel jouw ervaringen met je collega's!
Ben jij ook onlangs op studiereis geweest? Beoordeel jouw eigen reis en deel je kennis met jouw collega's. Klik hier om je beoordeling en foto's te uploaden. Dank voor je medewerking, ook namens je collega's!

 

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen