Henny Hagenaars (The Travel Club) bezocht ms Koningsdam

23 juni 2016

Naam: Henny Hagenaars.
Werkzaam bij: The Travel Club.
Vestigingsplaats: Bergen op Zoom.

Aantal jaren ervaring in de reisindustrie: 20 jaar.
Bestemming studiereis: Met de Koningsdam langs de Spaanse Middellandse Zee-kust.
Georganiseerd door: Holland America Line
Reisperiode: 03-05-2016 t/m 06-05-2016

Algemene indruk bestemming
Een mooi moderne schip, voorzien van alle gemakken, waar oud én jong zich thuis kunnen voelen. Op het gebied van entertainment is voor iedere leeftijdscategorie voldoende aanbod.

Aanraders op de bestemming
Er worden in sessies van vijftig minuten digitale workshops gegeven met verschillende thema's. De onderwerpen worden een aantal keren herhaald, dus als je de eerste workshop mist, dan kun je deze tijdens je cruise toch een andere keer inhalen. Voor degenen die van koken houden worden er kookdemonstraties en kookworkshops gegeven in het Culinary Arts Center. Natuurlijk is het unieke theater 'World Stage' een 'must'. De zaal wordt omringd door een groot LED-scherm van 270 graden, waarmee de shows een extra dimensie krijgen.

Positief
Dit schip is zeker geschikt voor een breed publiek. Door de aanwezigheid van kinderclubs en activiteitenprogramma's ook voor de jongeren en tieners van 3 tot 17 jaar. In de BB King's Blues Club speelt een professionele band Blues, Funk en Soul. En bij het Billboard Onboard worden de beste hits van de afgelopen vijftig jaar ten gehore gebracht. Het eten is heerlijk, zoals je van HAL mag verwachten. De staterooms zijn degelijk en modern ingericht. Er is rekening mee gehouden dat we tegenwoordig USB-aansluitingen nodig hebben om onze digitale spulletjes op te laden. Naast normale stopcontacten zijn er voldoende USB-aansluitingen. Je kunt bij New York Deli & Pizza een verse Pizza laten bakken. Geen slappe pizza die al tien minuten op je lag te wachten. De pizza gaat pas in de oven nadat je hem hebt besteld. Dat geldt ook voor het 'Dive In', waar de hamburger en frietjes vers voor je worden gebakken.

Negatief
Nadat de live muziek 's avonds is afgelopen, dan is het al snel stil aan boord. Ook als de dansvloer nog vol staat met enthousiaste dansers en feestvierders. Maar wellicht komt daar nog eens verandering in.

Oordeel accommodatie
Met de Koningsdam spreekt HAL een bredere doelgroep aan en zal de gemiddelde leeftijd aan boord lager worden. Door de optelsom van kwaliteit, een smaakvolle inrichting, uiteenlopende activiteiten voor jong en oud, het hoge entertainment-niveau en de ruime keuze aan restaurants en bars hoef je je niet te vervelen.

Geschikt voor de volgende doelgroep(en)
Stellen (van dertigers tot > ...), groepen en gezinnen met jonge kinderen tot ca. 17 jaar

Cijfer prijs/kwaliteitsverhouding
9

Tip voor mijn collega's
Ook voor gezinnen met jonge kinderen tot ca. 17 jaar is de Koningsdam een goede keuze. De jeugd die van stappen houdt zal hier waarschijnlijk wat te kort komen. Maar voor koppels van 30 tot 100 jaar, die een goede show en vlot entertainment op prijs stellen en voor wie het geen nachtwerk hoeft te worden. Wissel voor het diner de (uitstekende) Dining Room eens af met een specialiteitenrestaurant. Zelf heb ik het Tamarind uitgeprobeerd: uitstekend.

Tip voor de rederij
Wellicht kan er 's avonds na de livemuziek nog wat muziek worden gedraaid die een beetje in het verlengde ligt van de muziek die live werd gespeeld.

Tip voor mijn klant
Als het bij het ontbijt of lunch druk is in het Lido buffet restaurant, ga dan à al carte eten in de gezellige Dining Room.

Rapportcijfer
9

Overige opmerkingen
Om een indruk te krijgen heb ik een video gemaakt van mijn verblijf op de Koningsdam. Je kunt de film hier bekijken.

Deel ook jouw ervaringen met je collega's!
Ben jij ook onlangs op studiereis geweest? Beoordeel jouw eigen reis en deel je kennis met jouw collega's.

Klik hier om je beoordeling en foto's via een simpel invulformulier te uploaden.

Dank voor je medewerking, ook namens je collega-reisagenten!

 

 

 

 

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen