Nicole Nuijens (The Travel Club) op ouder-kind studiereis naar Legoland

29 november 2022

Naam: Nicole Nuijens
Werkzaam bij: The Travel Club - Nicole Nuijens
Vestigingsplaats: Arnhem
Aantal jaren ervaring in de reisindustrie: 27

Bestemming studiereis: Billund/Legoland, Denemarken
Georganiseerd door: TUI
Reisperiode: 26 t/m 29 oktober 2022

Algemene indruk bestemming
Billund is een bestemming welke je zowel met het vliegtuig als de auto makkelijk kan bereiken. De KLM vliegt er meerdere keren per dag heen en je bent er in ongeveer 1 uur. Met de auto kan je het in circa 7 tot 8 uur bereiken. De stad zelf is niet echt bijzonder, maar je gaat er heen voor Legoland en Lego House. Als je met de auto gaat kan je ook nog naar de steden Ribe en het waddeneiland Romo, welke op ongeveer 1 tot 1,5 uur rijden liggen.

Aanraders op de bestemming
Legoland is natuurlijk het belangrijkste verkooppunt van de bestemming. Tenminste... dat dacht ik altijd. Legoland is een leuk attractiepark met zowel attracties voor de kleintjes als voor jeugd. Er gaat slechts 1 attractie 'over de kop' maar dat maakt het park niet minder leuk. De stijl is natuurlijk Lego en als je een Lego liefhebber bent dan herken je dat in een aantal attracties. De sfeer straalt Lego uit, in de wachtrijen (die wij amper hadden) staan gedeeltes waar kinderen tijdens het wachten met Lego kunnen spelen en in de winkels kan je natuurlijk volop Lego kopen. Het park is niet in één dag te bezoeken, je hebt wel twee dagen nodig om alles te kunnen zien en doen. Het park is wel wat ouder en dat zie je terug, maar dat maakt het er niet minder leuk om.

Wat voor mijn zoon toch het hoogtepunt van de reis was, is Lego House. Dit is een interactief museum over Lego. Met meer dan 23 miljoen Lego blokjes kan je met verschillende opdrachten je helemaal uitleven. Er zit een maximum aantal bezoekers per dag aan het museum, dus reserveer tijdig. En dan is een bezoek aan het restaurant Mini Chef een echte must. Door middel van Lego blokjes stel je je eigen menu samen. Voor kinderen een gegarandeerd succes.

Positief
- Billund en Legoland / Legohouse zijn uitermate geschikt als korte vakantie. Zeker met kinderen is dit gewoon een leuke bestemming, ook om eens wat anders te doen in bijvoorbeeld een mei- of herfstvakantie.
- De afstanden zijn prima, binnen Billund kan je veel lopend doen. Wil je op zomervakantie naar Denemarken, dan moet je dit ook zeker in je programma opnemen. Gewoon voor een paar dagen.

Negatief
- Eigenlijk is er weinig negatief te melden. Je moet er alleen rekening mee houden dat het park wat ouder is en dat je dat gewoon terug ziet. Maar is het storend... nee...

Oordeel accommodatie
We verbleven in Lalandia Billund. Een zeer groot vakantiepark met heel veel faciliteiten. Een groot zwemparadijs met vele glijbanen, minigolf, binnenspeeltuin, bowlen, schaatsen, noem het maar op. Het park doet groot aan en dit merk je wel bij de faciliteiten, dat het druk is. De bungalows zelf waren prima en netjes.

Geschikt voor de volgende doelgroep(en)
Gezinnen met kinderen of opa en oma die kinderen meenemen.

Cijfer prijs/kwaliteitsverhouding
8

Tip voor mijn collega
Ik adviseer echt om Lego House te bezoeken. Velen slaan dit over maar dit is zo'n ontzettend leuk interactief museum! Bij TUI krijg je kortingscodes maar ik hoop echt dat we dit bij hun snel los kunnen bij boeken. We hebben dit wel als feedback doorgegeven om dat te gaan verkopen. Zeker een aanvulling op je reis naar Legoland.

Rapportcijfer
8

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen