Corine Ravestein (Toerkoop reisburo van Gerwen) bezocht Jordanië

27 maart 2016

Naam: Corine Ravestein
Werkzaam bij: Toerkoop reisburo van Gerwen
Vestigingsplaats: Veldhoven
Aantal jaren ervaring in de reisindustrie: dertig jaar.

Op studiereis geweest naar:  Jordanië. Deze studiereis was op basis van volpension. Er werden geen hotels bezocht, maar het accent lag op de bestemming.|
Georganiseerd door: New Isropa
Reisperiode: 16 maart 2016- 20 maart 2016
Algemene indruk bestemming: heel goed

Aanraders op de bestemming
Jerash – Wadi Rum- , hoogtepunt  is toch echt Petra en drijven in de  Dode Zee is echt een ervaring.

Positief
De vriendelijke mensen, de veiligheid, de goede wegen,  korte rijafstand ten opzichte van de bezienswaardigheden.

Negatief
Afval langs de weg. In de ene plaats wel meer dan de andere. In verband met de huidige situatie in het Midden -Oosten is het nu erg rustig. Voordeel voor ons maar een groot nadeel voor het toerisme.

Oordeel accommodatie
Van hotel tot tentenkamp heel divers.

Geschikt voor de volgende doelgroep(en): iedereen die geïnteresseerd is in de rijke  cultuur,religie, vogels en sportief is. Voor de sportieve liefhebber is er veel te doen zoals paardrijden, hiken, wandeltochten en het maken van eenjeepsafari.

Prijs/kwaliteitsverhouding
Goed, weinig prijsverschil tussen 3- en 4*- hotel. Afhankelijk waar je natuurlijk gaat eten is het vergelijkbaar met  Nederland.

Tip voor mijn collega
Petra is meer dan alleen  “De Schatkamer “, een trap van 800 treden leidt naar “Het klooster “. Een hele klim maar dubbel en dwars waard om te doen. Petra is veel groter dan ik had gedacht, al wandelend en klimmend Petra verkennen  kan in 1-3 dagen. In de woestijn kan het in deze tijd erg koud zijn, houd daar rekening mee met je kleding (laagjes). Bied de Jordan Pass aan: het is het ultieme sightseeing pakket.  Alleen vooraf in Nederland te bestellen, maar je bespaart tijd, geld en stress. De pass geeft je zorgeloos prepaid toegang tegen een gereduceerd tarief tot meer dan veertig attracties in Jordanië. Gratis downloadbare digitale brochures van de  toeristische attracties zijn beschikbaar. De kosten van het visum zijn opgenomen in de pas bij een verblijf minimaal drie nachten.

Tip voor de reisorganisatie
Jordan Pass meer promoten. “Meet the locals”  aanbieden. Meer als specialist naar buiten treden.  Kennis voor de balie verstrekken middels studiereizen, agententarieven en informatie-avonden. Ik hoop dat er weer chartervluchten op Aqaba komen. Een pima bestemming voor de meivakantie! Dagexcursies naar onder andere Petra en Wadi Rum zijn vanaf Aqaba mogelijk. Nu zijn de vluchten nog met Royal Jordanian via Amman.

Overige opmerking
Durf Jordanië te verkopen - bied het aan.

Tip voor mijn klant
Ga nú! Het is er rustig, veilig en niet te warm. Fly/drive, strandvakantie, dit geweldige land heeft heel veel indruk gemaakt en verdiend het om bezocht te worden.

Opmerkelijk
De ontmoeting in Petra met de schrijfster Marguerite van Geldermalsen, de enige Westerling die ooit in de Oude Stad Petra woonde. Haar boek: ‘Ik woonde in een grot: mijn leven als vrouw van een Bedoeïen’- http://www.marriedtoabedouin.com/

Rapportcijfer
9

 

Deel jouw ervaringen met je collega's!
Ben jij ook onlangs op studiereis geweest? Beoordeel jouw eigen reis en deel je kennis met jouw collega's. Klik hier om je beoordeling en foto's te uploaden. Dank voor je medewerking, ook namens je collega's!

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen