Wesley Kobussen (Travelcenter de Wit) bezocht Egypte

24 oktober 2022

Naam: Wesley Kobussen
Werkzaam bij: Travelcenter de Wit
Vestigingsplaats: Heesch
Aantal jaren ervaring in de reisindustrie: Negen jaar

Bestemming studiereis: Hurghada, Egypte
Georganiseerd door: TUI
Reisperiode: 11 t/m 15 oktober 2022

Algemene indruk bestemming
Deze studiereis heeft mijn ogen geopend wat betreft Egypte. Wanneer je bereidt bent om met excursies het authentieke Egypte te ervaren, is een vakantie naar Hurghada veel meer dan alleen maar zon, zee en strand op je resort. Zelfs een avondje buiten de deur eten in het centrum van Hurghada behoort wel degelijk tot de mogelijkheden. Kortom: zeer positieve algemene indruk!

Aanraders op de bestemming
Qua hotels is het TUI MAGIC LIFE Kalawy hotel echt een aanrader. Het resort ligt er prachtig bij, het personeel is vriendelijk, het eten is lekker en er komt geen einde aan de lijst met activiteiten die je er kunt doen. En dan heb ik het nog niet eens over het huisrif gehad. De dag voordat wij er waren hebben gasten daar nog een dolfijn en walvishaai gespot. Het enige nadeel is dat het resort een beetje in de middle of nowhere ligt, maar zodra je het prachtige resort oploopt ben je dat eigenlijk direct alweer vergeten.

Qua excursie zou ik iedereen de quadtour door de woestijn aanraden. Voor deze studiereis had ik nog nooit op een quad gereden omdat het me niet echt aantrok, maar het tegendeel is waar. Het is ontzettend gaaf om door de woestijn te rijden naar een Bedoeïenenkamp voor een kopje thee. Je kunt hier ook op een kameel rijden, maar dat vind ik altijd zielig voor de dieren dus dat heb ik niet gedaan.

Positief
- Egypte is het hele jaar door een heerlijke zonvakantie die je zo avontuurlijk kan maken als je zelf wilt.
- De resorts zijn over het algemeen heel breed opgezet en dus geen hoge wolkenkrabbers.
- Het personeel in de resorts is blij om weer gasten te mogen ontvangen en doet er alles aan om je een topvakantie te bezorgen.

Negatief
- De wifi in de hotels is niet zoals wij dat in Nederland gewend zijn (lees: echt heel langzaam).
- In oktober was het tussen 17:00-17:30 al donker. Dus de zwembaddagen zijn korter.
- Er kunnen behoorlijk wat muggen rondvliegen in de avonduren als je lekker buiten zit.

Oordeel accommodatie
Eigenlijk zijn alle accommodaties waar wij geslapen hebben van topkwaliteit geweest. Ik heb het dan over: Jaz Aquaviva, TUI MAGIC LIFE Kalawy & Jaz Aquamarine. Het waren stuk voor stuk zeer fijne hotels met zoals gezegd de MAGIC LIFE als persoonlijke favoriet.

Maar ook ben ik zeer positief over de hotels die wij overdag alleen bezocht hebben. Toppers hiervan waren: TUI BLUE Makadi Gardens, Sunrise Chrystal Bay Resort & Rixos Premium Magawish Suites & Villas!

Geschikt voor de volgende doelgroep(en)
Voor iedereen die heerlijk wilt genieten van een all-inclusive vakantie in een warm land. Maar ook voor iedereen die door middel van excursies meer wilt ontdekken van wat Egypte te bieden heeft.

Ook heb je luxe adults-only hotels voor mensen die geen zin hebben in kinderen, en voor mensen met kinderen zijn er tal van resorts met glijbanen!

Cijfer prijs/kwaliteitsverhouding
9

Tip voor mijn collega
Als je klanten naar het centrum van Hurghada willen, adviseer ze dan de volgende plekken:
- New Sheraton Road
- De toeristische promenade bij de Steigenberger Hotels
- De Marina (deze is mijn favoriet)

Voor klanten die echt internet gebonden zijn, kun je op de luchthaven een simkaartje kopen. Ik zag er eentje voorbijkomen van 40GB voor 10 euro. En als je klanten de kans hebben om de woestijntocht rond zonsondergang te doen levert ze dat extra mooie beelden op.

Rapportcijfer
9

Overige opmerkingen
Nogmaals dank aan TUI voor de goede zorgen en de gezellige, leerzame studiereis!

Copyright Reismedia BV 2023 - Cookieinstellingen